Menu Berpantang Foodzyla Bantu Golongan Ibu Selepas Bersalin

Written by
|

 

Ibu manakah yang tidak merasa bahagia dan gembira selepas melahirkan cahaya mata. Tetapi ingat, penjagaan pemakanan ketika dalam berpantang adalah penting untuk membantu pertumbuhan bayi yang disusui.

Golongan Ibu tidak perlu khawatir lagi berkenaan makanan apa yang perlu diambil selepas bersalin.

Bagi membantu golongan ibu selepas bersalin dalam isu pengambilan makanan berkhasiat, Foodzyla menawarkan pelbagai jenis menu berpantang sejuk beku khas untuk wanita yang baru lepas melahirkan cahaya mata.

Harga bermula serendah RM15.00 sehingga RM46.00 ringgit.

 

Antara menu menarik semasa berpantang ialah:-

 

Isi Ayam Masak Bijan

 

 

Bagi ibu-ibu selepas bersalin, ayam merupakan sumber yang baik bagi protein, vitamin dan garam mineral. Ibu yang sedang berpantang memerlukan banyak protein kerana protein berfungsi untuk pembentukan tisu-tisu badan untuk persembuhan luka.

 

Ikan juga merupakan sumber yang baik bagi protein dan ianya sesuai untuk ibu yang baru bersalin. Malah untuk mereka yang ingin berdiet dan menjaga pengambilan kalori. Berikut merupakan antara pilihan menu yang berasaskan ikan, dijamin berkhasiat untuk ibu-ibu sekalian.

 

Salmon Bakar Sos Bawang Putih

 

 

Menurut laporan portal Krangraf.com, Bagi ibu-ibu yang hampir dengan tarikh jangka, jom salin resipi ni. Memang sedap dan mudah. Ia disarankan selepas luka sembuh atau sebaik-baiknya selepas 44 hari kerana salmon bersifat gatal dan bisa. Ikan ini bukan sahaja sedap malah mmepunyai banyak kebaikan kepada ibu terutama sekali yang menyusu kerana boleh menambah susu ibu!

 

Bawal Emas Bakar Asam Pedas Lada Hitam

 

 

Kerisi Bakar Lemak Lada Hitam

 

 

Selar Bakar Air Asam

 

 

Jangan tunggu lagi, marilah membeli aneka lauk berpantang sejuk beku dari Foodzyla yang pastinya lazat dan berkhasiat.

Anda hanya perlu memasak nasi dan lauk itu boleh di panaskan begitu sahaja. Lawat Instagram atau laman web Rasmi Foodzyla di www.foodzyladelivery.com/ untuk maklumat lanjut.

 

 

 

Ditulis oleh: Fahmi Khairul

Skip to toolbar