Resepi Minimal Foodzyla Brand Yang Mudah Lagi Menyelerakan

Written by
|

via GIPHY

Masa yang mengembirakan untuk kanak-kanak apabila dapat bersarapan dengan Foodzyla Brand kerana cuti sekolah yang bakal menjelang tiba. Bagi ibu bapa, ia umpama cabaran kerana kebiasaannya sarapan pagi dibeli di luar tetapi kini tidak lagi kerana anak-anak akan berada dirumah setiap pagi.

Namun begitu, ibu bapa tidak perlu bimbang kerana Foodzyla Brand merupakan peneraju produk aneka lauk sejuk beku di Malaysia. Ia terkenal dengan pelbagai produk berkualiti tinggi, bebas pengawet, tiada perisa tambahan monosodium glutamate (MSG) dan menggunakan bahan yang segar dan bersih sahaja.

Ibu bekerjaya pasti inginkan makanan yang sihat untuk keluarga dan pada masa sama, hidangan cepat dan mudah menjadi pilihan disebabkan mereka perlu segera ke pejabat. Ibu bapa tidak perlu mengambil masa yang lama untuk menyediakan hidangan sarapan pagi untuk anak-anak, ini kerena lauk sejuk beku ini telah tersedia, ibu bapa hanya perlu panaskan sahaja.

Foodzyla Brand mempunyai lebih dari 60 aneka lauk sejuk beku. Aneka lauk sejuk beku seperti ayam percik, ayam masak kicap dan ayam masak kurma sangat sesuai menjadi hidangan sarapan pagi untuk anak-anak.

Pastikan anak-anak anda bersarapan pagi kerana terdapat kajian yang menunjukkan anak-anak yang tidak makan sarapan pagi mempunyai daya tumpuan yang kurang, tidak fokus, tidak aktif.

Rasa lapar menyebabkan anak kelihatan letih, tumpuan kurang, daya berfikir kurang disebabkan oleh penurunan paras gula dalam darah.

via GIPHY

Banyak hasil kajian menunjukkan anak yang mengambil hidangan berkualiti dan seimbang akan lebih aktif dan fokus tetapi bagaimana sarapan yang berkualiti itu?

Mengikut kajian, makanan berkarbohidrat yang tinggi kandungan lemak, serat dan protein memastikan paras gula darah yang lebih stabil. Makanan seimbang dan berkualiti sebagai sarapan tidak sukar disediakan dengan Foodzyla Brand. Ia memenuhi ciri-ciri pinggan sihat. Mempunyai karbohidrat, serat dari sayu dan buah dan juga protein.

Jangan tunggu lagi, dapatkan aneka lauk sejuk beku Foodzyla Brand sekarang! Pembelian boleh dibuat secara ‘online’ di bazaarKITA melalui aplikasi mudah alih THiJARI yang dibawakan oleh Zilzar Life.

THiJARI merupakan aplikasi rasmi Lembaga Tabung Haji, Malaysia. Muat turun sekarang secara percuma di Google Play atau App Store untuk menikmati pengalaman menarik membeli-belah di produk halal dan jenama lokal secara ‘online’.

Skip to toolbar