Twitterjaya Berkongsi 3 Aplikasi Mudah Alih Yang Membantu Produktiviti Gaya Hidup Anda

Written by
|

Penggunaan aplikasi pada telefon pintar sering kali dikaitkan dengan kesan buruk kepada penggunanya dalam menjalani kehidupan seharian. Walaupun begitu, sisi lain aplikasi ini mempunyai kebaikan untuk meningkatkan produktiviti kita dalam kehidupan seharian.

Berita baik buat pengguna jalan raya khususnya yang menggunakan kereta sebagai pengangkutan utama untuk ke tempat kerja ataupun berjalan-jalan melihat sendiri keindahan alam dan suasana serta pelbagai tempat menarik di bandar besar contohnya seperti Kuala Lumpur.

Dengan menggunakan aplikasi Mcash, pengguna jalan raya tidak lagi perlu bersusah payah membayar parking kerana aplikasi ini serupa seperti pasaran dompet elektronik (e-Wallet). Manfaat applikasi ini dikongsi oleh Faizal Rosly di akaun media sosial Twitter miliknya.

 

 

Di Malaysia terdapat pelbagai rangkaian telekomunikasi mudah alih misalnya, Celcom, Maxis, Digi, Umobile dan sebagainya. Sebagai pengguna, anda perlu mengetahui rangkaian mudah alih manakah yang mempunyai jalur lebat pantas di kawasan perumahan anda.

Ini kerana, penggunaan rangkaian telekomunikasi mudah alih yang mempunyai kepantasan jalur lebar tinggi mampu meningkatkan produktiviti kita seharian. Kelebihan aplikasi ini dikongsi oleh Akram Zulkifli di media sosial twitter.

 

 

 

 

 

Seterusnya ialah Kaodim ‘Hire Services’. Kaodim merupakan laman sesawang pasaran pelbagai perkhidmatan atas talian, Kaodim bakal menjadi platform utama yang menawarkan khidmat pasaran servis terbesar di dunia.

 

 

Jika pembaca dapat melihat gambar yang tertera di bawah, Terdapat pelbagai servis yang terkandung di dalam aplikasi Kaodim ini.

 

 

 

 

 

Skip to toolbar